Elnos Poljska – sada član Grupacije

Novosti | 12 Septembra, 2022

Elnos Grupa je od ovog ljeta bogatija za još jednu novu članicu – Elnos Poljsku. Širenje na tržište ove zemlje je još jedan sjajan poslovni iskorak naše kompanije u 2022. 

Nakon što smo u prethodnoj otvorili vrata dva veoma važna nova zapadnoevropska tržišta – Velike Britanije i Danske, ove godine smo naš fokus preusmjerili na Poljsku. Ovu zemlju, koja veoma ozbiljno napreduje na OIE planu, vidimo ne samo kao veoma važnu za razvoj novih projekata, već i kao pojačanje naših timova u EU.

Izlazak Elnos Grupe na poljsko tržište za nas će biti veliki izazov, a u isto vrijeme i veliko iskustvo. Naši planovi i očekivanja su ambiciozni. Elnos Grupu želimo predstaviti kao solidnog i pouzdanog evropskog izvođača u elektroenergetici. Namjeravamo sarađivati sa regionalnim operaterima distributivne mreže u Poljskoj. Cilj nam je da damo svoj doprinos u projektima za proširenje elektroenergetske mreže, za koje imamo veliko iskustvo i značajne reference sa regionalnog i evropskog tržišta.

Centrala naše nove članice se nalazi u gradu Poznanju, jednom od najstarijih gradova ove zemlje i važnom evropskom saobraćajnom čvoru.

Sa novim širenjem naša Grupacija je postala još veći internacionalni koncern koji posluje u 16 zemalja.

Nova tržišta i rad na izazovnim i kompleksnim projektima postaju formula koja Elnos Grupu čini liderom u sektoru elektroenergetike.

Cilj nam je da nastavimo uspjeh na stranim tržištima, formiramo nove članice Grupe, a iznad svega da pružimo visok kvalitet usluga našim partnerima širom regije i Evrope.