Elnos u službi novog sjaja Banskog dvora

Vijesti | 26 Jula, 2019

Banjaluka je sinoć sa radošću uživala u ljepoti izgleda “novog-starog” lica Banskog dvora, istinskog simbola grada koji je decenijama unazad srce njegove kulturne djelatnosti.

Rekonstrukcija fasadnog dijela Banskog dvora, građevine koja ove godine slavi svoj 87. rođendan,  okončana  je nakon godinu dana predanog rada.

Simbolično paljenje ambijentalne rasvjete na objektu je bio trenutak ponosa za našu kompaniju jer smo u okviru ovog velikog posla mjesecima bili angažovani upravo na postavljanju dekorativnog osvjetljenja na fasadi.

Projekat velikog značaja za grad Banjaluku, je pred naš tim postavio zadatak da kroz postupak stvaranja visokopouzdanog i sofiticiranog sistema rasvjete na najbolji način budu naglašene karakteristike arhitekture Banskog dvora.

U proteklom periodu naš tim je izveo radove izrade i ugradnje razvodnih ormara za napajanje svjetiljki koji obezbjeđuju automatsko i ručno kontrolisanje paljenja rasvjete, polaganje energetskih kablova do pozicija svjetiljki, i na kraju montažu i fino usmjeravanje svjetiljki.

Biti dio rekonstrukcije zaštićene institucije kulture znači ispunjavati zahtjeve poštovanja veoma striktnih konzervatorskih pravila, sa čim se naša ekipa uspješno suočila.

Obnovljena i osvijetljena fasada Banskog dvora nije donijela samo sjaj objektu već i novu radost i oduševljenje građana, što nama u Elnos Grupi daje podstrek i razlog za zadovoljstvo.

 

Koncert za pamćenje

Povodom završetka obnove Banskog dvora, na platou ispred ove ustanove kulture održan je spektakularan koncert svjetski poznatih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, koji je okupio deset hiljada Banjalučana i posjetilaca grada na Vrbasu.