Jačanje Elnos Nordica – Značajan korak za Grupaciju

Koliko god ova godina bila specifična i teška, u njoj ne manjka ni pozitivnih priča. Naša Grupacija je pravi primjer za to, a među brojnim dobrim rezultatima za ovaj broj izdvajamo onaj iz Švedske. Dva su značajna razloga za to: sve veći broj realizovanih projekata i jačanje Elnos Nordica. Šta više, rezultati na ovom tržištu potvrđuju da naš istrajan rad, profesionalnost i vizija nemaju granica i da je moguće da se Grupacija iz bivše Jugoslavije dobro etablira na zahtjevnom nordijskom tržištu.

svedska_noseca

Većina zaposlenih zna da smo na tržištu Švedske prisutni devet godina i da na ovom tržištu konstantno bilježimo trend rasta broja i strukture projekata. Uostalom, na ovom tržištu je i počela naša internacionalna priča, a kako bi ona nastavila svoj uspješan tok, posljednjih par godina strateški jačamo poziciju i kadrovski i infrastrukturno. Proces jačanja još traje, a zanimljivo je i inspirativno pogledati gdje smo danas.

U Elnos Nordicu imamo pet zaposlenih, a kako bismo odgovorili potrebama tržišta i realizovali sve ugovorene poslove prema dogovorenim rokovima, do sada za 2020. godinu imamo aktivne 132 radne dozvole. Trenutno je aktivno sedam projekata, dva iz oblasti dalekovoda i čak pet novih trafostanica.

“Sa ponosom mogu reći da je Elnos Grupa kroz Elnos Nordic definitivno uspjela odgovoriti svim izazovima u ovoj ne tako povoljnoj godini za biznis. Iako je primjetno da su planirane investicije pojedinih klijenata stavljene na čekanje, uspijevamo da ugovorimo dovoljno posla za naredni period. Pozicija Elnosa na švedskom tržištu je vrlo jaka i sigurna, ojačana vrlo uspješnom saradnjom sa švedskim kompanijama na području elektroenergetike”, ocijenio je Nenad Vukomanović, tehnički direktor Elnos Nordica.

Pored kadrovskog, u toku je infrastrukturno jačanje Elnos Nordica u vidu investicija u prvi komplet Zeck mašina, zatim kamiona, korpi, alata, a u planu je i formiranje skladišta inženjeringa.

Sve ovo znači korak brže, jače i više ne samo na terenu već i u komunikaciji na nivou gradilišta, što je od izuzetnog značaja za pozicioniranje kod investitora. “Ono što je Elnos Grupa više puta dokazala i što se vrlo često može čuti od klijenata, je to da imamo odličan kvalitet izvedenih radova. Svi naši ugovarači prepoznaju nas kao jednog od najboljih i najkvalitetnijih Service Provider-a na švedskom tržištu”, zaključuje Vukomanović.

Naravno, pored jačanja u osnovnoj djelatnosti, ovim Elnos Nordic jača i u pravnom i finansijskom pogledu. Uvjereni smo da ćemo u vremenu koje dolazi značajno dopuniti referenc listu u Švedskoj, koja sada broji oko 75 realizovanih i značajan broj ugovorenih projekata u naredne dvije godine.