Modernizujemo distributvnu mrežu Republike Srpske

Vijesti | 20 Maja, 2019

Kompanija “Elnos BL” će u naredne tri godine biti dio sveobuhvatnog projekta modernizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže u Republici Srpskoj.
Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije SN i NN mreže su potpisali Branko Torbica, generalni direktor preduzeća “Elnos BL” i Dragan Čavić, v.d. direktora “Elektrokrajine”.

Na ovaj način je ozvaničen početak realizacije projekta izgradnje sigurnije i efikasnije elektroenergetske mreže koja će stvoriti uslove za kvalitetniju isporuku električne energije za više desetina hiljada korisnika širom Republike Srpske.

“Elnos BL” će u okviru projekta izvršiti rekonstrukciju mreže na području: Gradiške, Prnjavora, Mrkonjić Grada i Kozarske Dubice.

Branko Torbica, generalni direktor preduzeća “Elnos BL”, je nakon potpisivanja ugovora zahvalio “Elektrokrajini” na ukazanom povjerenju, izrazivši uvjerenje da će izvođači izvršiti svoje obaveze profesionalno, kvaliteno i u roku.

Dragan Čavić, v.d. direktora “Elektrokrajine”, je rekao da će potpisivanje ugovora predstavlja uvod u prvu fazu modernizacije distributivne mreže, napominjući da će se u drugoj fazi pristupiti izmještanju mjernih mjesta i instalaciji pametnih brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje električne energije.

“Elnos BL” je u posljednje dvije decenije dao veliki dorinos nizu projekata izgradnje i modernizacije elektronergetskih kapaciteta na domaćem i velikom broju stranih tržišta i postavši jedan od vodećih i najznačajnijih poslovnih subjekata u oblasti elektronergetike u BiH.