Novi projekat na jugu Švedske

Vijesti | 28 Februara, 2019

Naši timovi su na početku još jednog značajnog poduhvata na jugu Švedske. Dio smo projekta rekonstrukcije trafostanice 130/50/20 kV Fårhult, koja je ključni link za napajanje opštine Västervik električnom energijom.
Pojekat rekonstrukcije ove trafostanice će povećati njenu nominalnu snagu za oko 20 odsto. Rekonstrukcija trafostanice Fårhult je bila neophodna zbog njene višedecenijske eksploatacije i neophodnog povećanja kapaciteta lokalne elektroenergetske mreže.
U okviru ovog projekta ekipe Elnosa su zadužene za instalaciju elektroenergetske opreme u dalekovodnim i transformatorskim poljima, zamjenu jednog i dislokaciju drugog energetskog transformatora.
U opis naših radova između ostalog spada i instalacija ćelijskog 20 kV razvoda, sistema baterija, kućnih instalacija u kontrolnoj zgradi i ormara zaštite i upravljanja.
Za ovaj projekat je specifično i to da se naši radovi odvijaju u uslovima unaprijed određenih isključenja transformatora i dalekovodnih polja u trafostanici.
Radovi Elnosa u okviru ovog projekta bi trebali biti finalizovani do sredine oktobra ove godine. Investitor projekta je kompanija E.ON Elnät Sverige AB, a glavni ugovarač Siemens AB.