Studenti uspješno završili Elnosovu ljetnu praksu

Novosti | 8 Avgusta, 2022

Odabrani studenti završnih godina elektrotehničkih fakulteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci uspješno su završili posebno kreiran program ljetne stručne prakse Elnos Grupe. Zadatak ljetne stručne prakse je bio da otkrije i podrži potencijal budućih mladih inženjera.

Jedanaest studenata, koliko ih je pohađalo stručnu praksu, je imalo priliku da se upozna sa radom naše Grupacije, te da prođe teoretski i praktični dio obuke koji su vodili inženjeri Elnos Grupe.

Stručna praksa Elnos Grupe je za studente bila jedinstvena prilika da tokom deset dana budu dio onog što ih u profesionalnom životu čeka. Studenti su se upoznali sa načinom rada, mehanizacijom i modernim trendovima iz oblasti elektroenergetike na osam projekta Elnos Grupe što je od velikog značaja za njihovo buduće obrazovanje.

Budući inženjeri su prilikom posjete pokazali veliku znatiželju i interesovanje, postavljajući brojna pitanja o projektnim zadacima koje su imali priliku da vide iz prve ruke.
Po završetku prakse studentima su uručeni sertifikati o uspješno završenoj ljetnoj stručnoj praksi u našoj kompaniji.

“Drago mi je što smo bili u prilici da budemo domaćini studentima i našim budućim kolegama. Naša kompanija će i u budućnosti nastaviti doprinositi stvaranju kvalitetnih stručnjaka, koji su od ključnog značaja za razvoj elektroenergetike. Budućim mladim inženjerima želim karijeru ispunjenu izazovima i uspjesima”, rekao je Marko Mijić, član Uprave za tehničke poslove Elnos Grupe.

Stručna studentska praksa predstavlja samo jednu od aktivnosti koja je dio implementacije sporazuma o saradnji Elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i Elnos Grupe.