Elektrodistributivna mreža RS dobija novi sjaj

Novosti | 1 Oktobra, 2019

Ekipe „Elnosa BL“ intenzivno izvode radne zadatke na modernizaciji NN i SN elektrodistributivne mreže na području opštine Gradiška, dok će se radovi u još tri ugovorom definisane opštine tek zahuktati.
Naime, u proteklih pet mjeseci smo u okviru opsežnog postupka modernizacije mreže na području Gradiške okončali sve pripremne radove i započeli etapu zamjene provodnika i podizanja novih stubova na 20 kV dalekovodima Podgradci-Kamenolom, Podgradci-Baraji, Podgradci-Gradiška. Trenutno izvodimo i pripremne radove na 20 kV dalekovodima Topola-Berek i Topola-Laminci.
O veličini ovog projekta dosta govori činjenica da će tokom njegove realizacije naši timovi samo na području Gradiške postaviti 2000 novih betonskih stubova.
„Važno je istaći da je u pitanju prvi projekat ovog tipa na domaćem terenu za vrijeme kojeg na SN mrežama za zamjenu provodnika koristimo vučnu mašinu. Zahvaljujući njenoj primjeni uspostavljamo veoma  brzu i efikasnu dinamiku izvršenja zadataka na poljoprivrednim područjima, a one su posebno osjetljive lokacije za izvođenje radova“, rekao je Nenad Marjanović, projekt menadžer Elnos Grupe.
Radove rekonstrukcije SN i NN mreže ćemo prema ugovoru sa „Elektrokrajinom“ realizovati u naredne 2,5 godine i na području opština Prnjavor, Mrkonjić Grad i Kozarska Dubica.
Finalizacijom ovog projekta će biti stvoreni višestruko bolji uslovi za kvalitetniju isporuku električne energije za više desetina hiljada korisnika u Republici Srpskoj.