Elnos Grupa poklonila novu učionicu ETF-u

Novosti | 8 Decembra, 2022

Studenti Elektrotehničkog fakulteta od danas mogu da koriste novu modernizovanu učionicu čija je adaptacija realizovana uz podršku naše kompanije.

Svečanosti otvaranja učionice su prisustvovali Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, Branko Torbica, potpredsjednik Elnos Grupe, predstavnici kompanije Elnos Group, te mnogobrojni profesori, studenti i gosti.

„Na naše veliko zadovoljstvo još jedna rekonstruisana učionica našeg fakulteta je otvorena i spremna za rad. Njena adaptacija je realizovana zahvaljujući podršci Elnos Grupe, kompanije sa kojom godinama unazad imamo prijateljski odnos i odličnu saradnju”, istakao je Đurić ovom prilikom.

Za našu grupaciju je projekat adaptacije učionice bio poseban kreativni proces po čijem je završetku učionica ovog fakulteta zasijala sasvim novim sjajem.

Marko Mijić, član Uprave za tehničke poslove Elnos Grupe je nakon svečanosti otvaranja rekao da je Elnos Grupa u ovom projektu učestvovala sa velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da je širenje energije znanja jedini put u prosperitetnu budućnost.

„Elnos Grupa je dokazani prijatelj Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, a realizacija ovog projekta je samo jedan od vidova podrške radu visokoškolske ustanove u kojoj je se školovao veliki broj naših današnjih kadrova. Spremni smo da kroz projekte poput ovih studentima obezbijedimo uslove za učenje i rad, jer je to jedan od preduslova da oni ostanu u zemlji i vide priliku za rad u domaćim kompanijama“, rekao je Mijić.

Naša grupacija će i u budućem periodu nastaviti saradnju sa visokoškolskim ustanovama kako kroz finansijsku podršku njenih aktivnosti, tako i kroz posebno kreirane projekte ljetnih praksi, zatim programe stipendiranja i mentorstva, te druge mnogobrojne vidove saradnje i podrške.