Elnos na novom ekološkom zadatku u RiTE Ugljeviku

Novosti | 19 Juna, 2020

Nakon uspješnog završetka radova u okviru izgradnje sistema za odsumporavanje dimnih gasova u RiTE Ugljeviku, naše ekipe su počele realizaciju novog projekta iz oblasti dodatne nadogradnje ovog velikog ekološkog sistema.

Dio smo projekta uvođenja novog sistema transportnih traka za odlaganje gipsa i pepela – nus proizvoda postupka odsumopravanja.

Povjeren nam je zadatak da, kao podizvođač slovenačkog “Rudisa”, obezbjedimo elektroenergetsko napajanje transportnih traka.

Elnos Grupa realizuje nabavku i ugradnju pet BIOSCO CS transformatorskih stanica 6/0,4 kV, proizvedenih u našoj fabrici u Beogradu, nominalnih snaga 1×160 kVA, 2×250 kVA i 2×630 kVA, zajedno sa priključnim SN i NN kablovima, te opremom za snabdjevanje i upravljanje transportnim trakama.

Kroz ovaj projekat vršimo i instalaciju optičkih veza važnih za uvođenje sistema  daljinskog upravljanja transportnim trakama.

Biti dio uvođenja sistema transportnih traka u RiTE Ugljeviku je pred naš tim stavio specifičan zahtjev koji se odnosi na maksimalno poštovanje sinhronizacije dinamike radova kako ni u jednom trenutku ne bismo uticali na redovno odvijanja procesa rada u termoelektrani.

Investitor projekta RiTE Ugljevik, očekuje da će sistem transportnih traka biti u upotrebi do kraja godine.