Fokusirani na zajednički zadatak – stvaranje uslova bezbjednosti i zdravlja za sve

Novosti | 19 Marta, 2020

Sigurni smo da ste kao i mi u proteklom periodu pomno pratili razvoj pandemije korona virusa (COVID-19) koji je ugrozio zdravlje i živote ljudi na globalnom nivou. Okolnosti poput aktulenih su sve nas stavile u poziciju fokusa na isti zajednički zadatak –stvaranje uslova maksimalne bezbjednosti zdravlja prije svega.

U potpunosti svjesni značaja svojih odgovornosti kao internacionalnog koncerna za elektroenergetiku, mi u Elnos Grupi smo preduzeli sve neophodne mjere aktivnog učešća u sprječavanju širenja virusa.
Sigurnost i bezbjednosti naših zaposlenih, poslovnih partnera i cjelokupne zajednice je najvažniji zadatak na listi svih naših prioriteta i u prvi plan stavlja naše od ranije dobro poznato osnovno kompanijsko uvjerenje – bezbjednost prije svega!

Uz strogo poštovanje interkompanijskih pravila Elnos Grupe i restriktivnih mjera uvedenih od strane država u kojima poslujemo, sve djelatnosti kompanije su nastavljene, a svi naši zaposleni kroz lično zalaganje i uz poštovanje radnih pravila, nastoje spriječe širenje virusa COVID-19.

Učinili smo maksimalne napore da na nivou Grupacije povećamo svijesti o važnosti održavanja svih higijenskih uslova na maksimalnom nivou. Svi zaposleni koji osjećaju simptome korona virusa ili su bili u kontaktu sa osobama u karantinu ili pak onima koji su oboljeli, imaju obavezu da ostanu kući i primijene propisane uslove njege. Upravo to je jedini način da učinimo naše životno i poslovno okruženje sigurnim.

Na nivou Grupacije pratimo sve informacije i koordinišemo radne aktivnosti, kako bismo poslovali i bili spremni da pravilno odgovorimo na sve zahtjeve naših timova i sektora u kompaniji, ali i potrebe lokalnih zajednica u kojima živimo i radimo.

Jedno je izvjesno, ukoliko svako od nas u ovom trenutku odgovorno shvati svoje prioritetne obaveze zajedno možemo uraditi mnogo u sprječavanju širenja virusa i zaštiti zdravlja u našoj okolini.
Uvjereni smo da ćemo zajednički, uz strpljivo pridržavanje svih mjera bezbjednosti, iz novonastale situacije izaći snažniji.

Vaša Elnos Grupa