„Invest Srpska“ otvara vrata novog poslovnog ambijenta

Novosti | 18 Juna, 2021

Elnos Grupa se uspješno predstavila na prvoj investicionoj konferenciji „Invest Srpska“, prestižnom privrednom događaju organizovanom s ciljem jačanja novih strategija investiranja u Republiku Srpsku.

Podijeliti dragocjena iskustva stečena u godini obilježenoj pandemijom kovida 19 i kreirati smjernice važne za realizaciju novih perspektiva privrednog razvoja Republike Srpske misija je konferencije koja od 17. do 19. juna u Laktašima okuplja uticajna imena privrednog i političkog života regije.

Potpredsjednik Uprave Elnos Grupe, Branko Torbica je kao jedan od panelista u okviru panel diskusije pod nazivom “Izazovi privređivanja u Republici Srpskoj” iskoristio priliku da govori o aktuelnim trendovima važnim za jačanje dinamike privrednog razvoja R. Srpske.

„Mi smo Grupacija koja broji više od 600 zaposlenih i posluje u 13 zemalja regije i Evrope. Ipak, koliko god širili poslovanje domaće tržište za nas ima poseban značaj. Sigurno je da se zajedničkim radom nosilaca vlasti i privrednih subjekata može doći do kvalitetnijih rješenja na planu stvaranja boljih perspektiva poslovanja u zemlji“, rekao je Torbica.

On je ovom prilikom istakao da je Elnos Grupa uspjela da odgovori na sve izazove 2020. godine, kako u domenu zaštite zdravlja tako i na planu realizacije svih projekata, te da da je kompanija spremna na nove investicije i nova zapošljavanja.

Zajedno sa Torbicom, u ovom panelu su učestvovali Zora Vidović, ministar finansija RS, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS, Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS i Saša Trivić, predsjednik Unije Udruženja poslodavaca RS.

Ovaj panel je ukazao na aktuelna dešavanja i trendove koji prate privređivanje u Republici Srpskoj, u kontekstu negativnih uticaja koje je ovaj virus izazvao na ukupna društveno-ekonomska kretanja.

Konferencija se održava u organizaciji Investiciono razvojne banke RS (IRB RS), u okviru aktivnosti obilježavanja četrnaeste godišnjice postojanja ove finansijske institucije.