Novi projekat Elnos Grupe u Njemačkoj

Novosti | 8 Juna, 2020

Ubrzo nakon prvog uspješno završenog projekta u Njemačkoj, u okviru kojeg smo bili dio izgradnje 380 kV dalekovoda Audorf-Flensburg, timovi Elnos Grupe su počeli realizaciju novog zadatka u ovoj zemlji.

U gradu Hildenu, u neposrednoj blizini Dizedlorfa, započeli smo izvođenje radova rekonstrukcije dijelova 380 kV dalekovoda St. Peter Nord i 220 kV dalekovoda Itterbach West.

Oprema na oba dalekovoda je stara više od četiri decenije, a naše ekipe izvode radove zamjene faznih provodnika, izolatora i ovjesne opreme na dalekovodu St. Peter Nord, te zamjenu izolatora i ovjesne opreme na dalekovodu Itterbach West.

Projekti se izvode u urbanim zonama, a rad u njima podrazumijeva primjenu niza posebnih koraka iz oblasti bezbjednosti i zaštite na radu. Zbog još uvijek aktuelnih uslova koje diktira rad u vrijeme pandemije ove mjere su još striktnije.

Zona izvođenja radova je ograđena, a naše ekipe na terenu su dužne da poštuju stroge uslove držanja propisane distance, da izvode radove bez grupisanja radnika na terenu i primjenjuju niz ostalih mjera zaštite stanovništva i životne okoline.

Prema usvojenoj dinamici rok za završetak našeg dijela projekta je kraj jula ove godine. Investitor projekta je njemačka kompanija „Amprion“, dok je glavni ugovarač kompanija „EQOS Energie“.