Počela modernizacija javne rasvjete u Prijedoru

Novosti | 20 Jula, 2020

Ekipe Elnosa Banjaluka su u gradu Prijedoru počele realizaciju velikog projekta modernizacije javne rasvjete u okviru kojeg će stara rasvjeta biti zamijenjena savremenim svjetiljkama LED tehnologije.

U narednih pet mjeseci kompletna teritorija grada će biti osvijetljena sa gotovo 10.000 novih LED svjetiljki koje će povećati nivo osvijetljenosti i umanjiti potrošnju električne energije za 60 odsto.

Posao naših timova u okviru ovog projekta obuhvata demontažu starih svjetiljki i nosača, montažu i priključivanje novih LED svjetiljki na sistem javne rasvjete i, na kraju, puštanje modernizovanog dijela sistema rasvjete u rad.

Projekat realizujemo sa našim resursima i partnerskim firmama, a izabranu LED rasvjetu proizveli su naši provjereni distributeri, kompanija: LUG, Minel-Schréder i Luminos. Rasvjeta koja se ugrađuje je premium kvaliteta sa životnim vijekom od 100.000 radnih sati. U svjetiljke su ugrađeni najmoderniji LED čipovi i drajveri.

Radovi se izvode predviđenom dinamikom, kroz angažman više terenskih ekipa istovremeno, uz upotrebu auto korpi za rad na visini.

Po završetku projekta modernizacije, građani Prijedora će dobiti savremeniju, pouzdaniju, kvalitetniju i štedljiviju javnu rasvjetu. Investitor projekta je Grad Prijedor, a glavni ugovarač projekta je Elnos Banjaluka.