Rad u vrijeme pandemije-Elnos Grupa aktivna na projektima u osam država

Novosti | 7 Aprila, 2020

 

Elnos Grupa se uspješno prilagodila uslovima rada koje na globalnom nivou danas primarno diktira širenje pandemije virusa COVID 19.

Primjenjujući i poštujući niz mjera bezbjednosti i zaštite na radu najvišeg stepena, interkompanijska pravila i odredbe država u kojima poslujemo, timovi Elnos Grupe su uspješno nastavili realizaciju projekata u osam država.

U Švedskoj, zemlji u kojoj godinama unazad uspješno potvrđujemo svoju ekspertizu, trenutno izvodimo svoj dio poslova u okviru projekata TS Aqua i 400 kV dalekovoda Doshult, dok smo na Islandu nastavili izgradnju novog 220 kV dalekovoda Kröflulína 3, našem dosadašnjem najvećem projektu  iz oblasti montaže dalekovoda u ovoj zemlji.

Posebno smo ponosni zbog činjenice da su naši timovi upravo danas stigli na teren kako bi započeli izvođenje elektromontažnih radova na fabričkom objektu kompanije„Calcit“, inače prvom projektu Elnos Grupe sa nizozemskom adresom.

Pored toga, aktivno smo nastavili izgradnji dvosistemskog 380 kV dalekovoda Audorf -Flensburg, na našem prvom projekatu u Njemačkoj.

U Srbiji trenutno izvodimo sveobuhvatne radove iz oblasti kontaktnih mreža i to u okviru projekata rekonstrukcije beogradskog Savskog trga i rekonstrukcije pruge Jajinci-Mala Krsna, a u ovoj zemlji su trenutno aktivni i naši radovi na TS 110/ 35 kV Užice 2 i TS 110/35/10 kV Loznica 2.

U Sloveniji je nastavljeno izvođenje radova na RTP 400/110 kV Cirkovce i RTP 400/ 110 kV Divača, a u Crnoj Gori se odvijaju radovi izgradnje 110 kV dalekovoda Mrke-Podgorica.

Za nas kao kompaniju, koja je uvijek je živjela sa zajednicom u kojoj posluje, poseban značaj trenutno ima učešće u projektu adaptacije i rekonstrukcije objekta stare banjalučke Hirurgije za prihvat novooboljelih od korona virusa.

Na tržištu Republike Srpske smo takođe nastavili izvoditi radove modernizacije NN i SN elektrodistributivne mreže u sklopu našeg ugovora sa “Elektrokrajinom”.

Ulažući maksimalan napor kako bismo eliminisali sve  radne rizike u aktuelnim okolnostima pandemije, uvjereni smo da ćemo uz odgovorno ponašanje u što skorijem periodu dočekati povratak standardnih uslova rada i poslovanja.