Širimo poslovanje u Veliku Britaniju

Novosti | 1 Novembra, 2022

S našim dokazanim iskustvom u Europi, uzbuđeni smo što možemo svoju stručnost prenijeti na nova tržišta, uključujući Veliku Britaniju.

Naime, riječ je o učešću u projektu High Speed ​​2 (HS2), poduhvatu koji je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Velikoj Britaniji ikada. To podrazumijeva izgradnju mreže željezničkih linija za ultrabrze vozove koji će povezivati ​​velike britanske gradove. U sklopu ovog projekta, EMEL power doo, partnerska kompanija Emica i Elnos Grupe, zadužena je za projektovanje, proizvodnju, isporuku i montažu 46 distributivnih trafostanica koje će služiti za napajanje tri gradilišta.

U prvom dijelu godine izrađene su i isporučene razvodne trafostanice za gradilište West Ruislip, dok se nastavak radova odnosi na izgradnju i isporuku distributivnih trafostanica za gradilišta Atlas Road i Victoria Road Crossover Box. U ove razvodne trafostanice ugrađuju se: transformatori, SN postrojenja, NN ormani, SCADA sistemi, sabirnice, HVAC sistemi za klimatizaciju i ventilaciju i elementi opštih elektro instalacija.

Proizvodnja distributivnih trafostanica za britansko tržište sa sobom je donijela specifične izazove, među kojima su posebno složeno usklađivanje tehničkih rješenja sa britanskim standardima i montaža svih elemenata trafostanice na vrlo ograničenom prostoru. Naši timovi uspješno rješavaju ove izazove. Potvrda tome je svakako činjenica da su prve proizvedene distribucijske trafostanice uspješno prošle tvorničke i gradilišne testove u Velikoj Britaniji, a potom i montirane na gradilištu.