Studentska ljetna praksa 2023.

Novosti | 9 Avgusta, 2023

Dvadeset odabranih studenata završnih godina elektrotehničkih fakulteta iz Srbije i BiH ove godine je  uspješno završilo posebno kreiran program ljetne stručne prakse Elnos Grupe.

Ova pažljivo osmišljena praksa trajala je deset dana i okupila je talentovane studente iz: Beograda, Novog Sada, Banja Luke, Istočnog Sarajeva i Brčkog.

Ovaj program je bio fantastična šansa za učesnike, koji su kroz njega iskusili mnoge prednosti i stvorili mogućnosti za svoj lični rast.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom naše Grupacije, te da prođe teoretski i praktični dio obuke koji su vodili inženjeri Elnos Grupe.

Jedinstvena osobina ovog programa bila je mogućnost kombinovanja akademskog znanja sa praktičnim iskustvom u radu na projektima Elnos Grupe.

Studenti su se upoznali sa načinom rada, mehanizacijom i modernim trendovima iz oblasti elektroenergetike na nekoliko projekta Elnos Grupe među kojima su: vjetropark Krivača, solarna elektrana Medeno Polje, hidroelektrana Bočac 2, termoelektrana Kostolac i drugi.

Tokom svih posjeta, budući inženjeri su iskazali izuzetnu znatiželju i interesovanje, aktivno postavljajući mnogo pitanja o projektima koje su imali priliku da vide izbliza.

Po završetku prakse studentima su uručeni sertifikati o uspješno završenoj ljetnoj stručnoj praksi u našoj kompaniji.