U službi boljeg napajanja grada Užica

Novosti | 28 Januara, 2020

Timovi Elnosa Srbija su počeli sa relizacijom velikog projekta izgradnje trafostanice 110/35/10 kV Užice 2. Riječ je o elektroenergetskom objektu koji će u budućnosti biti važan stepen stabilnosti elektroenergetskog sistema na teritoriji grada Užica.
Trenutno napanje ovog grada, koji je centar Zlatiborskog okruga, se odvija preko nekoliko visoko opterećenih naponskih vodova i 110 kV dalekovoda iz pravca Požege.
Izgradnjom nove trafostanice Užice 2 u mrežu će biti priključen 110 kV dalekovod iz pravca Sevojna, čime će nastati karika važna za sigurno dugoročno napajanje grada električnom energijom.
Ovaj važan projekat ekipe Elnosa Srbija izvode kao lider konzorcijuma šest kompanija angažovanih na njegovoj realizaciji, a naše ekipe na terenu trenutno izvode opsežne građevinske radove.
Ukupno posmatrano naš projektni zadatak u okviru izgradnje TS Užice 2 podrazumijeva poslove izrade tehničke dokumentacije, nabavke elektro opreme, izvođenja građevinskih i elektromontažnih radova i ispitivanje i puštanje trafostanice pod napon.
Investitor projekta je ODS “Elektroprivreda Srbije“, ogranak Užice, a projektnom dinamikom je previđeno da radovi budu okončani u septembru naredne godine.