Uprkos pandemiji radovi na fabrici »Calcit« ulaze u finiš

Novosti | 30 Aprila, 2020

Timovi »Elektro novih sistema«, naše slovenačke članice, su uprkos vladajućoj pandemiji COVID 19, uspješno zakoračili u finalnu fazu izvođenja elektromontažnih radova na objektu fabrike »Calcit« u Nizozemskoj.

U okviru ovog infrastrukturnog projekta »Elektro novim sistemima” su povjereni radovi koji su podrazumijevali tri etape: proizvodnju i instalaciju elektro ormara, izvođenje radova kojima će se obezbijediti energetsko napajanje fabrike, te nabavku i montažu sistema ventilacije.
Ekipe »Elektro novih sistema«  su okviru ovog projekta uradile instalaciju visokonaponskih veza iz distributivne mreže, zajedno sa SN blokom i energetskim transformatorima, te povezale energetske razvodne ormare sa svim upravljačkim vezama.

U objekat su ugrađena 33 elektro ormara, proizvedena u elektromontažnoj radionici Elnosa BL Banjaluka. Posebno smo ponosni na ti što ovi proizvodi odnedavno nose prestižni CE znak o usaglašenosti proizvoda sa zahtjevima evropskih direktiva u pogledu bezbednosti proizvoda, kao i zaštitne životne sredine.

Uz sve propisane mejre zaštite, trenutno se obavljaju montažni radovi na sistemu ventilacije i klime.

Ovo je treća fabrika »Calcita« u Nizozemskoj, koja će početkom maja biti priključena na elektroenergetsku mrežu, nakon čega će početi sa radom.
Za našu slovenačku članicu ovaj projekat predstavlja potvrdu povjerenja naručioca,“Calicita” Slovenija, za kojeg su ranije realizovali više projekata u njihovoj fabrici u Gospiću.