Savremena proizvodnja inovativnih sistema

Rukovodeći se idejom da je poslovanje neophodno usklađivati sa konstantno rastućim i sve složenijim zahtjevima tržišta i potrebama investitora, Elnosove elektromontažne radionice (EMR) u Banjaluci i Beogradu godinama unazad uspješno zaokružuju djelatnost proizvodnje i isporuke sistema relejne zaštite i daljinskog upravljanja i sistema sopstvene potrošnje.

emr_2

Za 12 godina postojanja u Banjaluci i šest u Beogradu, radionice su realizovale niz projekata ugradivši stotine ormara u elektroenergetske objekte širom regije. Ovaj sektor ima stručnjake i opremu koji mogu da odgovore najsavremenijim tehnološkim zahtjevima i da se istaknu na veoma zahtjevnom tržištu.

Top proizvod: ormari zaštite i upravljanja

emr_1

U okviru kompletnog portfolija proizvodnje elektromontažnih radionica, vremenom su se kao top proizvod izdvojili sistemi relejne zaštite i daljinskog upravljanja, koje isporučujemo za potrebe elektroenergetskih i industrijskih postrojenja. U ormare ovog tipa se ugrađuju proizvodi renomiranih svjetskih proizvođača kao što su: Siemens, ABB, Schneider Electric, SEL, Phoenix, Contact Rittal.

Kvalitetom do niza referenci

Elnosovi ormari su postali dio najvećih elektroenergetskih objekata regije kao što su: TE Stanari, TE Ugljevik, HE Bajina Bašta, HE na Trebišnjici, HE Bočac, HE Zvornik, TS Vranje, projekta Odlagač 12.000 na površinskom kopu rudnika Kolubara, te vjetroparka Čibuk 1.
Proizvodi iz naših EMR-a su srce mnogih modernih rezidencijalnih, stambeno-poslovnih i proizvodnih objekata, kao što su: zgrada Vlade R. Srpske, Mtela, Euroherca, tržnog centra FIS u Banjaluci, zatim fabrika Alumina, Dubiccoton i mnogih drugih.

bocac1

Od projekta do puštanja u rad

Elektromontažne radionice predstavljaju sintezu rada skoro svih sektora kompanije, od prodaje, preko inženjeringa, pa do logistike.
Početak izrade ormara kreće još u projektnom birou, poslije čega projekte preuzima radionica u kojoj ugrađujemo i montiramo sisteme upravljanja i zaštite. Kada obavimo ovaj dio, slijedi konfigurisanje, parametrizacija i podešavanje zaštitno-upravljačkih uređaja.
Na kraju, fabrički testiramo i obavljamo simulaciju rasklopnih aparata u radionici, baš onako kako će ovaj sistem da funkcioniše u trafostanicama. Na ovaj način, najpribližnije prenosimo sliku stanja kakvo će biti kasnije u eksploataciji sistema.
Naši proizvodi zadovoljavaju visoke kriterijume kvaliteta i pouzdanosti, što je jedan od faktora, koji je potvrđen i prepoznat na tržištu.
Realizovani rezultati  EMR-a bi bili nezamislivi bez inovativnog i efikasnog pristupa naših stručnjaka koji mogu da odgovore najsavremenijim tehnološkim zahtjevima. Timovi EMR-a su spremni da daju poseban pečat svakom proizvodu koji proizvode. Upravo su timovi najvažnija karika uspjeha elektromontažnih radionica.